Rubore in vespere .... pulchra nocte .... rubore in mane .... pluviae de caelo ...

måndag 21 januari 2013

Lite hit å dit...

Tiden går och vi med den... brukar man säga, och nog är det så... och bråttom har den också...
Sedan jag senast skrev så har jag varit hemma på ledigt en sväng i november, (bara en två veckors period och den tiden gick fort), så var det jobb igen fyra veckor och nu senast en fyra veckors period hemma över jul och nyår.

Första hemresan startade ifrån Kotka och avverkades med tåg, först till Kouvola, sedan till Böle och byte till ett tredje tåg som gick till Åbo hamn, sedan med "röda båten" till Långnäs och sista etappen med buss in till "World Trade City" MHQ där min kära väntade.

Det är nog ett ganska smidigt sätt att resa på detta vis, det man behöver är lite frukt, en vattenflaska och en bra bok, sedan går resan ganska snabbt... nåja ... lite långt blev det nog där vid halv tvåtiden på natten...

På hemmafronten var det full fart redan ifrån start, det var fiske med nät av olika slag, jakt av fågel (försök iaf.) och en hel del annat, ja tiden bara rusade iväg, men jag fick en hel del gjort, upptagning, tvättning och in täckning av alla båtar inför vintern, så byggde jag en "flaka" som man kan ha bak på traktorns hydraularmarna m.m.

Så var man på jobb igen en sväng, på mönstringen skedde i Zeebrygge, så det blev  M/s Eckerö + buss till "El Stockholmo" snabbtåg till Arlanda, övernattning på hotell och sedan flyg till Bryssel följande dag.

Denna gång så "segla" vi över Biscaya, och det var inte riktigt smärtfritt alla resor,
Mycket storm och elände...

Så var det dags att gå på ledigt igen, detta var  den 21 dec. och nu var det med flyg ifrån Hamburg till Helsingfors, övernattning i "Hesa" och sedan vidare till Sviby International Airport följande morgon...

Väl hemma så löpte jul och nyår i lugnets tecken, sedan blev det lite vedhuggning och annat kul...

I dag är det åter dags att starta resan mot arbetsplatsen och nu är det nattfärja till "Hesa" och vidare med tåg till Hangö där ombordstigningen är i morgon vid 13,00 - 13,30 tiden.

Så nu är man snart på jobb igen och då har man tid att skriva lite mera om vad som hänt under den senaste tiden... så det kommer lite av varje framöver.... 
Vy ifrån köksfönstret på Trångsund


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar