Som jag tidigare har skrivit på Facebook så skall vi byta
linje och Auto Bay skall börja köra på Biscaya igen.
Vi har varit på Biscaya förut i c:a 3 - 4 år så linjen är
bekant, vi provianterar i Spanien och där är det inte alltid så lätt att få tag
i samma saker som finns i Finland och som man skulle vilja ha, så därför har
jag börjat förbereda inför linjebytet med att ta ombord olika saker till
provianten.
Det första som stod på listan så var Kaffe, visst finns det
kaffe även i Spanien, så som Jakobs Kroning (ganska användbart) men har man en ”kinkig”
besättning så är det ju bara ”Juhla Mokka” som gäller, sedan så är det förstås
korv i olika längder och utföranden, surbröd såsom Reissumies, Ruispalat m.m. och
olika Knäckebröd, sillar, kryddpeppar, kålrot, julskinka m.m… tja helt enkelt
det som man inte går att får tag på i Spanien.
Som tur är så har vi kvar ombord de tre frysboxar som införskaffades till Kinaresan , då var det så stor proviantering så vår "normala" frys inte räckte till... dessa har nu stått oanvända och vilat upp sig... men nu passade det bra att ta dom i bruk... så därför så är våra "reserv" frysar nästan fullproppade med proviant för
tillfället…
När sedan listan var skickar till Skeppshandlaren och
grejerna var ombord så kom det förstås nya direktiv… och enligt nuvarande, så
skall vi bli där till mitten eller slutet av december, detta beror lite på när
isen lägger i finska viken och hur isläget är in till Sankt Petersburg, så då
har jag ju beställt allt nästan i onödan…
Men provianten är ombord och det är inte så mycket att göra
med det bara att äta och må gott…
Men det är inte så fullt i våra lager som när vi gjorde
avfärd ifrån Finland mot Kina… då provianterade jag för ett ½ år och räkningen
slutade på 22 000 €… denna gång var den ”bara” lite över 4 000€… men
nu har vi mat en tid framöver… här kommer lite bilder …
... "Resevfrys 1" fylldes med bröd och den blev full... |
... Re"korvfrysen" har nog blivit full om jag satt dit allt... |
... men det blev bättre att dela det på två... hit skall ännu julskinkor och lite annat... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar